Sociale woningbouw in Helmond 2
Onderstaande foto uit de jaren twintig van de twintigste eeuw laat de vrijwel nieuwe bebouwing van de Pastoor Van Leeuwenstraat zien. De straat heet dan nog Tolpoststraat, genoemd naar een oude tol die gebruikers van de wegen uit de richting Bakel en Deurne naar de stad moesten betalen. Een naam met geschiedenis die in de Gemeenteraadsvergadering van 25 januari 1956 wordt vervangen door Pastoor van Leeuwenstraat.
Sociale woningbouw in Helmond 1
In de jaren twintig van de twintigste eeuw kwamen verschillende zaken bij elkaar. Aan het einde van de negentiende eeuw kende Helmond een periode van industrialisatie. Veel inwoners van Helmond, maar ook van de omliggende dorpen hadden tot die tijd als nevenactiviteit bij de landbouw of als hoofdactiviteit thuis geweven. Zij deden dat voor zogenaamde entrepreneurs, die de garens leverden en de geweven stoffen weer ophaalden. Met de komst van stoommachines veranderde dat.
Molenstraat 37
Francis Hubertus van Hoeck is evenals zijn vader Andries zilversmid van beroep. Van hem erft hij een heleboel grond. Veel van die grond ligt in het Klein Tiendje.
Hendrik Dona
De foto van Hendrik Dona op een prachtige transportfiets is genomen rond 1930. Hij was een bekend man in Helmond en omstreken. Hij ging met lappen stof de huizen in de buitengebieden af om ze te verkopen. Daarnaast stond hij op de kermis met een snoepkraam en had hij een snoepwinkeltje aan de Gerwenseweg in Stiphout.
Het nieuwe centrum van Helmond.
In het Masterplan Centrum Helmond Deelplan 1 van 2006 worden de bouwplannen van de gemeente gevisualiseerd voor het gebied tussen het kanaal en de Markt en dat tussen Havenweg en Oostende. In dat gebied moet het nieuwe centrum van Helmond komen.
Brouwhuis
Zonder benzine.
Met de overname van Ford Helmond door Ford Eindhoven in 2010 ontstond een situatie die er in het verleden ook ooit is geweest. Toen ontstond de vestiging in Eindhoven vanuit die in Helmond.
ZOEKEN...